HUSET -utsidan

Torsdagen den 2 Oktober 2003 så var det då äntligen dags för vårt efterlängtade hus att komma! Kl 07:00 var vi ute på tomten beredda på att få se den första väggen komma på plats. Den första lastbilen var redan på plats, det visade sig att han åkt ut på kvällen innan och sovit på platsen :). Det hade varit lite trixigt för honom att åka in på den smala grusvägen med den höga och långa lastbilen. Men som tur är har vi snälla grannar som var ut och dirigerade honom så han kom rätt! Tack för det Lasse! Kranbilen kom strax efter vi anlänt så då var det dags att börja bygga hus. Eller dags för vår snickarfirma att börja bygga, vi bar in lite isoleringsrullar, spik och annat småplock som inte bör stå ute med tanke på väder och vind. Allt flöt på bra och huset växte sakta men säkert fram. När nästan alla väggar kommit på plats så hade vi tyvärr inte vädergudarna med oss längre. Ett fint regn strilade ned i stort sett hela dagen. Detta gjorde ju att marken runt om huset blev riktigt geggig och mysig att trampa runt i. Man fick snygga platåskor av lera ;). Men snickarna kämpade på och innan kvällen kom så var takstolarna på plats och presenning utlagd över takstolarna för att förhindra mer regn att komma in. Summa sumarum såg gick allt riktigt smidigt. Ett par fönsterbläck hade fått sig en smäll på vägen så de får Trivselhus byta ut. Nedan ett gäng med bilder på hur huset växer fram 

 
   

(Klicka på bilden så öppnas en större bild i ett nytt fönster)


2003-10-03
Idag har solen tittat fram och snickarna har fått upp all råspont på taket och halva med papp. Snart är tanken att de ska lämna utsidan av huset för att börja göra innerväggar. Allt för att elektrikern ska kunna komma in och göra sitt jobb, och då tar snickarna tag i taket igen och lägger ut pannorna medan elektrikern får göra sitt jobb inomhus. Låter ju himla smidigt, hoppas bara att det tajmar lika bra i verkligheten!


2003-10-19
Den här veckan (42) har snickarna främst arbetat med taket. Läkten är ditspikad, plåtarbetet är på plats (ej hängrännor) och framförallt takpannorna är på plats. Det börjar verkligen se ut som ett riktigt hus :). Just det även vindskivorna är på plats efter lite trixande då de inte riktigt passade. Men snickarna fick till det och fakturerar Trivselhus för det extra arbetet, kanon. Fortsätter det i den här takten så blir det nog inflyttning till jul och inte januari som det först var planerat till :).


Två bilder på hur huset ser ut 2003-10-18

2003-11-18
Sedan sist så har det hänt på utsidan att vi fått dränering runt huset och då har snickarna även satt på hängrännor och stuprör. Takfotsinklädnaden är oxå på plats. Här valde vi att köpa insektsnät (ej nylon utan metall) att lägga bakom inklädnaden för att försöka hindra ovälkomna gäster ;). Lite bilder finns att se.