Huset - Insidan

2003-12-04
Vår braskamin är på plats med klinkers under. På måndag kommer sotaren och besiktar skorstenen. Sedan är det dags för proveldning. Något som Henke och framförallt hans pappa ser fram emot ;). Ved galen som han är... Sedan har ytterligare en av Henkes leksaker kommit in, bergvärmepumpen med varmvattenberedare. Något som jag mest ser som onödigt ont ;).  

2003-11-24
Lite bilder på kakel, klinkers, fönsterbänkar och valvet. 2003-11-18
Det har självklart hänt massor sedan sist. Snickarna har gjort samtliga innerväggar klara. Innertaken är uppsatta. Den här veckan har de börjat sätta upp dörrposter och fönstersmygar samt valvet i vardagsrummet. Allt flyter på väldigt bra med samtliga entreprenörer.*peppar peppar* Bara ventilationskillarna som varit lite trögstartade men nu är även de på G. Alla innertak är färdigmålade och de flesta väggarna är färdigspacklade, grovköket är färdigmålat. Vi tackar Magnus och Micke för kanonbra jobb :). Sedan har platsättaren "Jensa" lagt klinker i grövköket, kaklat lilla badrummet och ska även göra klart badrummet och hallen den här veckan. Så bilder tänkte jag ta i helgen! Vad händer mer framöver.. Jo vår braskamin från Tulikivi kommer den här veckan men kommer nog inte att sättas upp förens om ett par veckor. Vårt kök ska komma i nästa vecka. Det ser vi verkligen fram emot! Här är några bilder men det är ett par veckor sedan de togs!
Grovkök Badrumstak Hall-vrum Vårt sovrum
2003-10-19

Vecka 41 och 42 har snickarna reglat upp samtliga innerväggar i huset. Elektrikerna har varit på plats och är nästan helt klara med att dra all el. En av bilderna nedanför visar hur många rör de har att hålla reda på! Ventilationskillarna har ännu inte kommit igång dock har Henke spikat en platta för dem att ställa aggregatet på, det ska vara uppe på vinden ovanför grovköket. När snickarna började regla upp väggarna så upptäcktes det att VVS killen har placerat ett rör i badrummet fel så det fick inte plats i innerväggen mot ett av sovrummen som det var tänkt. Nu går det att lösa genom att snickarna salar ut väggen med 1,5 centimeter men det är ju ändå lite klantigt.... Veckan som kommer så ska man börja spika igen väggarna. Först isolering och sedan spånskiva och ovanpå det gipsskiva. Här nedan kan ni se lite bilder på våra uppreglade innerväggar. 

Elrör WC V-rum - Kök Vardagsrum

(Klicka på bilden så öppnas en större bild i ett nytt fönster)