GRUNDEN

Vi bestämde oss för att vi ville lägga huset högt för att få bästa utsikten från vardagsrummet och köket ut över åkrarna som ligger tvärsöver vägen. Vi såg att det fanns berg i dager och hoppades på att endast behöva spränga av topparna och att den sprängmassa som då skapades skulle räcka som fyllnadsmassa. Men där hade vi fel ;). Det visade sig att det fanns ordentligt med hålrum i berget. Så här såg det ut före och efter sprängning.

(Klicka på bilden så öppnas en större bild i ett nytt fönster)Nu blev det full fart med att få tag på fyllnadsmassor för att få den önskade höjden som vi ville ha. Vi har även valt att ha 300 mm isolering under plattan så vi får det rejält varmt om fötterna ;). Efter att ha fått tag på lite sprängsten samt slagg från SSAB i Oxelösund så las det avloppsrör, inkommande elrör, golvbrunnar, inkommande vatten, värmeledning, kantbalkar, isolering mm. Därefter drogs golvvärmen, och vattenledningar i plattan. Nedan syns lite bilder på golvvärmen, kantbalkar och isolering.

 

Bild på hela grunden med golvvärmen sett snett från baksidan


Bara två dagar innan husleveransen så var det då dags att gjuta grunden. Vi tyckte att det var lite väl tajt tidplan men grundentrepenören som har gott ryckte i Nyköping ansåg inte att det var några problem så vi litade på dem och resultatet verkar bli bra :). Här ett par bilder på grunden när den är gjuten


Nu är allt klart precis i tid för den stora dagen, husleveransen! Läs om det här >>